72 ideeën geselecteerd

West Beweegt #kruisbestuiving

De Kruiskamp is een diverse buurt met mensen uit alle windrichtingen: Een "kamp" waar heel veel "kruis"-bestuivingen mogelijk zijn ;-) In de toekomst willen we gelukkig blijven door zo veel mogelijk mensen te verbinden, zodat we van elkaar kunnen leren en vreedzaam kunnen samenleven.

Om meer kruisbestuiving te bevorderen gaan we een wandelroute organiseren die langs maatschappelijke initiatieven voert in de wijk. Sportief, gezond én leerzaam dus!

Inclusieve samenleving #inclusief

We willen een sociale stad zijn, waarin creatieve mensen ruimte scheppen voor mensen die niet vanzelf mee gaan in de stroom. Waarin eenzaamheid wordt tegengegaan en buurteconomie en deeleconomie worden bevorderd en gefaciliteerd. Ook willen we inclusie van allochtonen bevorderen door creatieve projecten en samenwerkingsverbanden zoals met AZC's.

CONCREET IDEE: DE STADSPAS

Een pas waarmee lage inkomens gebruik kunnen maken/deel kunnen nemen aan:

  • OV
  • Cultuur (films/musea/theater/etc.)
  • Trainingen, workshops, seminars en lezingen

CONCREET IDEE: BUURTMAATJES

Hulp en zorg binnen de wijk door middel van bijvoorbeeld een app (Nextdoor).

24 uurs samenleving #nachtleven

Om alle inwoners van Den Bosch optimaal te kunnen bedienen zijn extra ruime openingsmomenten voor supermarkten, warenhuizen  en overige winkels met een 24-uurs vergunning gewenst. Daarnaast is er behoefte aan openbare gelegenheden met een 24-uurs vergunning waar de nachtbrakers van den Bosch kunnen ontspannen of heel de nacht door kunnen feesten.

Begrip kweken op scholen #diversiteit

We willen dat diversiteit in de toekomst zo normaal wordt, dat het COC overbodig is! Een inclusieve samenleving waarin iedereen kan zijn zoals hij/zij wil zijn. Dat begint op de scholen, waar we kinderen moeten leren dat iedereen gelijkwaardig is, hoe verschillend ook. 

DOE-IDEE:

We geven op scholen in Den Bosch voorlichting over homoseksualiteit. Het is lastig om alle scholen zover te krijgen dat toe te laten. Via Margo van den Oord zouden we in één keer het hele onderwijs netwerk aan kunnen spreken door er een stedelijk project van te maken. 

Diverse samenleving #diversiteit

We zijn graag een stad waarin de kracht uit de diversiteit van de bewoners benut wordt. Den Bosch kent vele netwerken, wijken, verenigingen en clubs die veel (willen) organiseren. Dit is belangrijk voor onze samenleving. We moeten er met zijn allen voor zorgen dat iedereen zich welkom, gelukkig en betrokken voelt bij alles wat georganiseerd wordt in Den Bosch. Den Bosch staat open voor alle initiatieven van al haar burgers, ongeacht leeftijd, sociale klasse of uit welke wijk men woonachtig is.

Jongerencentrum #ruimte

In Den Bosch meer spannende dingen kunnen ondernemen, zoals: skydiving, survivalbaan of lasergamen/paintballen. Ook zou het mooi zijn als er in Den Bosch een mooi groot jongerencentrum zou komen waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten en elkaar kunnen leren kennen.

Megadiscotheek #nachtleven

Volgens het Bossche college was er ooit behoefte aan een megadiscotheek in Den Bosch. Deze is er helaas nooit gekomen. In plaats daarvan zijn er juist diverse uitgaansgelegenheden verdwenen. Jongeren trekken nog steeds ieder weekend naar andere steden om uit te gaan omdat Den Bosch "De stad van je oma" is. Ik zeg daarom: "De Hoofdstad van Noord-Brabant verdient een megadiscotheek!"

Stoere stad #imago

In den Bosch is aloes zooooooooo cultureel verantwoord. Het mag wat stoerder en gaver.

Schaatsbaan #fun

Een vaste schaatsbaan in Den Bosch!!!

Groene energie #energie

Graag meer aandacht voor groene energie. Bijvoorbeeld windmolens. Het zou mooi  zijn als daar over 10 jaar ruimte voor is in Den Bosch.

leeg gebouw #winkels

De bijenkorf mag wel weer gevuld worden!

Rommeliger... #ontregelen

Winkeliers krijgen tegenwoordig een bekeuring als zij spullen voor de deur hebben staan. Ik begrijp dat regels nodig zijn, maar die kleine regeltjes mogen wel wat minder. We moeten minder zeuren om niets!

Een manege #fun

meer voor kinderen die paard willen rijden.

Activiteiten voor ouderen #informatie

De gemeente biedt veel aan qua hulp voor mensen die niet zijn opgegroeid met de technologie van nu. Ik vind dat weinig mensen hiervan afweten, er is een communicatie stoornis tussen de mensen in denbosch. Zelf doe ik veel met het uitleggen van computer werk aan ouderen en ook ben ik deelgenoot van het 50+ gym. Hier zouden meer mensen van af moeten weten.

Meer bijen in de stad #natuur

We starten een imkerij op en koppelen bijen en een bijenhuis aan scholen, bedrijven en organisaties. We noemen dit "imkerij plus". Zo koppelen we mensen en biodiversiteit aan elkaar.

Kindercafé #horeca

Ik zou graag een plek/café willen, waar de kinderen fijn kunnen spelen en de ouders kunnen ontspannen met een kopje koffie.

Bruisend centrum #evenementen

Ik wil graag dat er weer meer evenementen in het centrum terugkomen. Tegenwoordig wordt er veel naar buiten de stad verplaatst. Ben zelf ook inwoner in de binnenstad en vindt het juist gezellig als de stad leeft. 

Het mag wel wat meer als vroeger...

Samen ondernemen #ondernemerschap

Gemeente en ondernemers moeten intensief samenwerken om leegstand te voorkomen en ondernemerschap in de Bossche binnenstad te stimuleren!

Kleding winkels #winkels

Meer kleding winkels van grote ketens oa primark, mango, bershka

vaker winterparadijs #evenementen

Vaker Winterparadijs want het is leuk!

Zorgzaam Den Bosch #zorgzaamheid

Ik wil graag goede zorg voor de minderbedeelden (arme ouderen, verslaafden etc). 

Ik zou graag een trots gevoel creëren onder Bosschenaren. Ik wens de stad een nieuwe burgemeester met humor, die goed kan luisteren in de omgang met mensen en respect toont. 

Eigentijds Grand-Café #horeca

Een groot, eigentijds grand café met allure voor twintigers en dertigers. Een warm hart van de stad!

Speeltuin in het centrum #spelen

Binnen de stadsmuren, met schommel, klimrek,grasveld en bankje voor de ouders.

Discotheek/jongerencentrum #ruimte

Meer voorzieningen in Den Bosch waar jongeren samen kunnen komen, verschillende stijlen muziek wordt gedraaid of artiesten naartoe komen, waar jongeren creatief kunnen zijn en van elkaar kunnen leren. Een plek waar iedereen welkom is. Waar ruimte is voor alle soorten evenementen. Waar iedereen wil zijn.

Graffitimuur #graffiti

Muur vol graffiti waar het legaal mag

Plek voor daklozen met dieren #sociaal

Een openbare verwarmde ruimte voor daklozen met dieren. Beschutte zitplekken rond het centrum. Iets zoals de vroegere Blokkendoos. Sociale plaats voor mensen met dieren.

Meer locaties voor optredens van bandjes #muziek

Op dit moment zijn of de regels voor geluid buiten de kroegen dusdanig streng dat kroegen om binnen hun vergunning bandjes te laten optreden. Of ze willen er niet in investeren.

Openbare ontmoetingsruimtes #ontmoeting

Creëer in de stad openbare ontmoetingsruimtes (binnen/buiten) die minimaal gefaciliteerd zijn en maximaal inzetten op ontmoeting en verbinding. Toegankelijk voor iedereen, waar eigen eten en drinken genuttigd kan worden, en waar ruimte is voor creatie en contact.

Jean van Rossum maakt zich hard voor 'hangplekken voor iedereen'. Kai Herwijn en Ricky Sterks zien een 'makerspace' voor zich, waar men elkaar klassieke en moderne ambachten kan leren. Iris van Haandel ziet dit voor zich in een 'mobiel cultureel centrum'. 

Wensen coördineren #Sociaal

De burgemeester is het puzzelstukje voor iedereen. Voor te veel mensen is de maatschappij een puzzel. Hoe kom je aan inkomen, zorg, veiligheid, tijd voor jezelf? Hoe kunnen deze vragen en wensen voor verschillende groepen mensen gecoördineerd worden?

Onderwijscampus #OnderwijsCampus

Aan de Onderwijsboulevard in het paleiskwartier zijn meerdere onderwijsinstellingen gehuisvest. Onder andere HBO, MBO en voortgezet onderwijs hebben een gebouw aan de Onderwijsboulevard. Dat er veel onderwijsinstellingen geclusterd liggen is een goede zaak, maar het kan nog een stapje verder. Veel studenten komen in gevaarlijke situaties terecht wanneer zij vanaf het station de Onderwijsboulevard over willen steken naar hun school. Er wordt namelijk vaak veel te hard gereden door de voertuigen die over deze weg rijden, ondanks de zebrapaden en borden die er zijn. Het idee is om het gebied rondom de Onderwijsboulevard om te vormen in een autovrije Onderwijscampus. De verschillende scholen en het aangrenzende Westerpark (achter de Avans & HAS) worden zo écht een epicentrum van onderwijs en kennis, wat het aantrekkelijk maakt voor nieuwe studenten om hier te komen studeren. Doordat er geen verkeer is kan de buitenruimte ook gebruikt worden voor creatieve doeleinden of lesmethodes. Ook voor de kunstacedemie die aan de Onderwijsboulevard ligt zijn er mooie concepten te bedenken die zij in die openbare ruimte kunnen realiseren in het kader van hun opleiding.

Meer entertainment voor studenten. #Entertainment

In 's-Hertogenbosch staan verschillende scholen, maar wanneer leerlingen lang moeten wachten als er bijvoorbeeld een les uitvalt of wanneer er veel tussenuren zijn, zou het leuk zijn om een keer iets leuks te doen. Daarom vind ik dat er meer van zulk soort entertainment midden in de stad moet zitten. Een voorbeeld hiervan is een bowlingbaan.

Aantrekkelijkheid huisvesting voor jongeren vergroten #Jongerenhuisvesting

In Den Bosch zou het voor jongeren (studenten/jongvolwassenen) aantrekkelijker gemaakt moeten worden om te gaan wonen in Den Bosch. De huidige Bossche visie voor huisvesting van jongeren en jongvolwassenen lijkt erop gericht te zijn deze groep in Den Bosch zo klein mogelijk te houden. 

Onder anderen door dure huisprijzen en een raar "niet meer dan twee bewoners beleid" (op gezinsformaties na), is het voor jongeren en jongvolwassenen erg moeilijk om aan een woning te komen. Vooral vergeleken met andere steden (Tilburg).

Warmer Centraal Station #Behaaglijk treinen

Het station van Den Bosch centraal is prima vertoeven bij een comfortabel temperatuurtje, maar zodra de temperaturen dalen, het regent, sneeuwt of vriest, zijn er te weinig plekken voor reizigers om comfortabel te wachten totdat de trein arriveert.

De perrons zijn voorzien van een Kiosk zonder mogelijkheid om warm te zitten. Ver achteraan op het perron zijn er glazen hokken te vinden, die totaal niet centraal zijn.

Ik zou graag zien dat er op de perrons meer/grotere hokken komen om behaaglijk te kunnen wachten op een trein.

Ideeënmakelaar #burgerkracht

We willen dat onze initiatieven serieus worden genomen. Initiatieven moeten uitgangspunt zijn van beleid en deze moeten worden gefaciliteerd!

Er zijn veel initiatieven en ideeën in de wijk. Maar er ontbreekt vaak een kartrekker die er vol voor kan gaan en die de wegen weet. We zouden daarom erg geholpen zijn met een ideeënmakelaar die mensen met ideeën helpt om tot realisatie te komen.

Culturele motor #cultureel

We willen meer investeren in de moderne kunst en design van de stad. De stad is rijk aan nieuwe kunstenaars en makers. Leg de focus op de vernieuwende kracht van de stad en breek met Jeroen Bosch om ruimte te maken voor de volgende generatie top-kunstenaars en -designers! Den Bosch is een evenementenstad, maar we willen nog graag een openbaar park/vaste plek voor gratis evenementen die bottom-up kunnen ontstaan. We kunnen wijkrondleidingen voor de wijk door de wijk organiseren, om waardering voor de omgeving te stimuleren en een platform voor ontmoeting te faciliteren.

Infrastructuur in de nacht #nachtleven

Na genoten te hebben van het bruisende nachtleven van Den Bosch tot diep in de nacht is er niets vervelender dan om 10.00 uur in de ochtend te moeten aanschuiven aan het ontbijtbuffet en vervolgens om 11.00 uur te moeten uitchecken. Daarom kwamen wij op het idee van een daghotel met een late ontbijt en check-out regeling. Andere ideeën die naar voren kwamen zijn:  een camping, een openbaar vrouwentoilet op straat, sensoren in lantaarnpalen om lichtvervuiling tegen te gaan en leenfietsen om ’s nachts gemakkelijk thuis te komen.

Open ouderenzorg #gelijkwaardigheid

We willen een beter ouderenzorg. In verzorgingstehuizen wordt meer gepest dan op basisscholen! Homoseksualiteit is bij deze generatie vaak nog uit den boze. Om die reden is voorlichting bij deze doelgroep erg belangrijk.

DOE-IDEE:

We hebben het project 'De roze loper'. Daarin screenen we het intake protecol van zorginstellingen op discriminatie. Bij veel instellingen wordt bijvoorbeeld nog zonder dat ze het door hebben uitgegaan van een hetero relatie als men over de partner van een nieuwe persoon praat. 

Vergroening van de stad #groen

Den Bosch is groene stad, dankzij haar unieke ligging vlakbij prachtige natuurgebieden. De omliggende natuur is de stad ingetrokken, door de openbare ruimte op een creatieve wijze te vergroenen:
- Groene longen en aderen (gelijk Londen, Parijs, New York)
- Vergroening van tuinen en daken
- Groen in eigen beheer van bewoners

Meer begeleid wonen voor jongeren #wonen

Dat er in Den Bosch meer woningen zouden komen voor jongeren voor begeleid-wonen. Het blijkt dat er op dit moment te weinig van dit soort woningen zijn voor jongeren om te leren zelfstandig te kunnen zijn om vervolgens zelf een eigen woning te krijgen.

Stedelijk Cultureel Jongerencentrum #ruimte

In 2011 besloot het Bossche college dat er geen stedelijk cultureel jongerencentrum zou komen. Er zou, na onderzoek door K2 adviesbureau, geen behoeft aan zijn. Ik en velen met mij denken dat hier wél behoefte aan is.

Lees hieronder een stuk uit nieuwswebsite Bastion Oranje:
"Dat onderzoek is kwalitatief en representatief omdat het breed, onder diverse soorten jongerengroepen ism K2 en door jongeren zelf werd gehouden."

Dit onderzoek werd gehouden onder circa 100 jongeren en is daarmee niet representatief, had vreemde vraagstellingen zoals "Wat wil jij in Den Bosch?", terwijl er ook een grote behoefte is aan een megadiscotheek. Dus dat onderzoek was niet kwalitatief en is niet breed genoeg ingezet. 

"Slechts 7% (van die 100 jongeren) vindt de mogelijkheden voor jongeren onvoldoende. De rest was van mening dat er voldoende ruimte bestaat voor jongeren en hun vrijetijdsbesteding." 

7% van de ongeveer 20.000 jongeren zijn echter 1400 jongeren die duidelijk een behoefte hebben, wanneer je daar nog iedereen bij optelt die in de dorpen in de gemeente wonen èn iedereen die koos voor megadiscotheek dan is dat dus voldoende behoefte voor een stedelijk jongerencentrum.

Play mobile world #fun

Er moet een play mobile world in de stad komen

Asielzoekers (boschveld) #integratie

Er zijn momenteel een aantal asielzoekers in Boschveld, waarvoor de doorstroom moeilijk verliep. We kunnen mensen niet  zomaar op straat zetten! Betere doorstroom mogelijkheden zijn gewenst.

Bershka #winkels

Ik wil graag een Bershka in de stad!

Een pretpark #fun

ponyparkcity en waterpretpark

Gin bar #horeca

een knus klein gin barretje in de stad, in combinatie met een boetiek!

Stad op orde #hygiëne

Een betere verdeling van vuilnisbakken in de stad. Nu staan er in de ene straat 10 en in de andere 0. Bijvoorbeeld op de Weverplaats staan banken maar geen vuilnisbakken. 

Meer blauwe wegwijzerbordjes naar belangrijke plekken (musea, bezienswaardigheden) rond het centrum.

Alternatieve woonvormen #wonen

In Den Bosch moet het mogelijk zijn om te experimenteren, te ontwikkelen en te innoveren in woonvormen zoals:

- Waterwonen!

Den Bosch heeft veel water, maar geen water-woonbeleid. Dat moet er komen! Gebruik de ruimte die Den Bosch heeft efficiënt. Bewoon het water, zoals andere Nederlandse steden ook doen, dat geeft de stad leven!

- Vrije kavels om te experimenteren met off-the-grid woningen!

Kartrekkers: Jacques Langendijk, Marc Cuppens, Thijs Schnater

Kunstrivier #Energie

Mijn persoonlijke wens is het realiseren van een “kunstrivier”. Dit is een energieleverende constructie met een waterturbine. Het streven is met een verplaatsing van 60.000 liter water per minuut op een oppervlakte van 50 m x 80 m 400 gezinnen van energie te voorzien. Op het dak van het gebouw kunnen zonnepanelen worden geplaatst.

Rendement van geluk #geluk

We vinden dat de overheid moet kijken naar andere waarden dan geld. Bij het beoordelen van bewonersinitiatieven willen we dat de stad kijkt naar waarden als ontmoeting, veiligheid, gezondheid, vitaliteit, diversiteit, educatie, etc Eigenlijk willen we dat initiatieven worden beoordeeld op het rendement van geluk: Hoe gelukkiger de samenleving ervan wordt, hoe beter. Hoeveel geld een initiatief oplevert is van ondergeschikt belang!

Groene gemeente #groen

Natuurgebieden uitbreiden, minder motorisch verkeer in de stad, groene daken, gescheiden afval en meer bomen in binnenstad. Over 20 jaar willen we energie-neutraal zijn!

CONCREET IDEE: FRUITBOMEN

Appelbomen in parken planten voor minderbedeelden.

Waarden van de nacht #nachtleven

Als waarden van de nacht kwam vrijheid en het creëren van ontmoetingsplaatsen het meest naar voren. Denk aan broedplaatsen in de stad met een 24-uurs vergunning waar nachtvoelers en nachtdenkers kunnen ontspannen en bij een kampvuur kunnen filosoferen over het leven. Daarnaast kwam “party all night long” bij veel ideeën aan bod. Ook vrijheid en veiligheid in de nacht was een terugkerend thema.

Veiligheid van kwetsbaren #veiligheid

We willen dat in de toekomst de veiligheid van kwetsbare minderheden gewaarborgt wel antwoord, Te veel mensen, ook homoseksuelen, voelen zich nog onveilig op straat. De publieke ruimte mag dus veel veiliger.

Burgers aan zet! #burgerkracht

Den Bosch faciliteert burgerparticipatie. De stad is van ons allemaal. Burgers worden betrokken bij de organisatie van de stad. Burgers geven zelf vorm aan, en beheren, hun eigen leefomgeving.
Dit wordt mogelijk gemaakt door:
- onderlinge uitwisseling van ideeen en kennis
- verbindingsmakelaars 
- vrijplaatsen voor burgerinitiatieven, zoals de Tramkade

Meer leven in de binnenstad #horeca

Meer leven in de binnenstad van Den Bosch. En dan met name het uitgaansleven. Eventueel een daling van de consumptieprijzen zodat uitgaan weer betaalbaar en aantrekkelijk wordt.

Grotere terrassen #horeca

Meerdere terrassen op de parade, en de bestaande Terra's plekken groter maken.

Grote goals #sport

Voor de jeugd die niet bij een voetbalclub kan spelen, velden met echte grote goals.

Duurzame energie #energie

Den Bosch moet af van de fossiele brandstof!

- Laat Brabant Wonen en Zayaz investeren in een groene gemeente, en zonnepanelen op de daken zetten! (Kartrekker: Ruud Geven)

- Bewustwordingscampagne op scholen en bedrijven.

- Maak nieuwe wijken verplicht energie-neutraal.

Mobiele Doorgeefwinkel #ruimte

Om bewonersinitiatieven te ondersteunen hebben we meestal geen geld nodig, maar vooral ruimte. Fysieke ruimte om onze dromen te verwezenlijken. Ruimte is schaars, waardoor iets ontwikkelen lastig is. Daarom willen we graag meer zeggenschap over de openbare ruimte.

Doorgeefwinkel West moet weg als het gebouw plat gaat. Er is niet zomaar een nieuw pand te vinden voor dit maatschappelijke initiatief, want dat kost geld en levert geen geld op. Een oplossing zou kunnen zijn om de winkel in een oude SRV wagen te huisvesten en ergens een opslag te regelen. Een mobiele doorgeefwinkel is immers extra toepasselijk!

Organisch leren #leren

Ontwikkelen van een kenniseconomie door informeel leren, vrijwilligerswerk en talentontwikkeling te stimuleren. Door, voor en met elkaar: We willen de beleving van diversiteit bevorderen door:

  • Talentontwikkeling onder een brede laag inwoners te stimuleren
  • Netwerken te husselen: openbare plaatsen in buurten creëren waar zowel jongeren als ouderen samen vrijwilligerswerk, hobby's en trainingen kunnen uitvoeren.
  • Universiteiten aan Den Bosch verbinden middels creatieve/MKB sector of door een Universiteit in Den Bosch te plaatsen. Dit om jongeren aan de stad te verbinden en in de stad te houden.
  • Platform voor kansen voor talent: bedrijven koppelen aan initiatieven.

Samenleven in de nacht #nachtleven

Wij vinden dat het nachtleven voor alle Bosschenaren is, ook voor de Bosschenaar van: op tijd naar bed en vroeg weer op. Het is ook de nacht van mensen die pas diep in de nacht naar huis gaan. Het zou mooi zijn als er meer dialoog zal plaatsvinden en meer begrip voor elkaar zou zijn. De nacht is van ons allemaal!

Open gemeente #openheid

Den Bosch is een echte ambtenarenstad. Er wordt ellenlang over dingen gepraat, voordat men keuzes maakt of in de doe-modus komt. Onze gemeentelijke organisatie is te groot en de mentaliteit van ambtenaren is gericht op overleggen. Beslissingen worden te vaak achter gesloten deuren genomen zonder de stad te betrekken. De afdeling 'handhaving' zou wat ons betreft beter 'leefbaarheid' kunnen heten.

Over 10 jaar energie-neutraal #energie

Den Bosch is energie-neutraal! Het is gelukt om dit met succesvolle samenwerking tussen bedrijfsleven, onderwijs en gemeentelijke overheid te realiseren. De energie die binnen de gemeente verbruikt wordt, wordt op een duurzame wijze opgewekt.
Dit wordt mogelijke gemaakt door:
- duurzame energieopwekking op zowel het eigen grondgebied als elders (inkoop/ investeringen)
- veel ruimte voor initiatieven van burgers, bedrijven en coöperaties en andere samenwerkingsverbanden
- aandacht in het onderwijs voor bewust energiegebruik

Meer contact met elkaar #verbinding

Den Bosch zou mooier zijn als mensen meer met elkaar in contact komen en dat mensen bij de kracht in hun zelf komen en dat mensen zich meer intrinsiek ontwikkelen en minder gericht zijn op externe prikkels.

Dit zou je kunnen realiseren door workshops geven zoals: yoga en creatieve dingen organiseren voor mensen uit Den Bosch.

Verlichting in de stad #sfeer

De stad mag vaker en mooier verlicht worden, niet alleen met kerst,..

Hondenvelden #honden

Meer uitrenvelden voor honden in de stad, ter bestreiding van de hondenpoep op straat.

Bereikbaar Den Bosch #verkeer

Den Bosch moet veilig verkeer realiseren door:

- Oplossingen voor e-bikes en snor-/bromscooters te maken (aparte rijbanen, verbod in binnenstad)

- Meer op- en afritten te realiseren voor rollators en scootmobiels

Den Bosch moet bereikbaar zijn door:

- Te investeren in moderne transferia. Bijvoorbeeld door een kabelbaan vanaf Zuid naar het centrum te laten lopen, waar men vanaf de A2 direct kan parkeren en met de kabelbaan naar de binnenstad. (Kartrekker: Jacques v/d Biezen)

- Meer blauwe wegwijzerborden neer te zetten rondom de stad, Maak bijvoorbeeld 'loopafstand' borden. Op relevante plekken in de stad, wegwijzers naar bezienswaardigheden met de loopafstand aangegeven (bijvoorbeeld rond de verbouwde Casinotuin)

Buurtakker #groen

We willen meer groen in de wijk, waarin bewoners kunnen tuinieren, wandelen, spelen en sporten.

Geïnspireerd op de Graafse Akker willen we graag in West ook een buurtakker in de buurt realiseren: een moestuin in de buurt waar jong en oud kan landouwen, leren en ontmoeten.

Waterstad #water

We willen meer gebruik maken van het water! Meer mogelijkheid tot benutten van het water in de stad en ontplooien van activiteiten rondom en op het water. Ook willen we meer openbare kraanwaterpunten in de stad.

Muziekplatform voor jongeren #muziek

Een groot en breed platform voor muziek. Muziek brengt mensen bij elkaar en het is ook heerlijk en leuk om zelf muziek te maken en dan helemaal met andere mensen.

Dit gaan wij realiseren door een muziekstudio te maken bij Stichting Jong Actief en dit goed promoten onder vooral jongeren zodat dit kan uitgroeien tot wellicht meer ruimte voor muziek maken en zelfs eventueel optreden bij onder andere Jong Actief zelf.

Kleinere winkels #winkels

De winkels in de stad mogen wel kleiner, geen grote winkels.

Ontmoeting #ontmoeting

Ontmoeting ligt ten grondslag aan bijna alle bewonersinitiatieven. Wij zetten ons voor elkaar in en daardoor ontmoeten we elkaar. Ontmoeting in de buurt zorgt voor samenleven en voorkomt isolement.

Innerlijke rust in de natuur #natuur

Dat mensen erachter komen in Den Bosch hoe fijn het is om jezelf in de natuur te begeven en dat je in de natuur jezelf kunt opleven.

Bekijk:

Filter op: