De springer

Inclusieve samenleving #inclusief

We willen een sociale stad zijn, waarin creatieve mensen ruimte scheppen voor mensen die niet vanzelf mee gaan in de stroom. Waarin eenzaamheid wordt tegengegaan en buurteconomie en deeleconomie worden bevorderd en gefaciliteerd. Ook willen we inclusie van allochtonen bevorderen door creatieve projecten en samenwerkingsverbanden zoals met AZC's.

CONCREET IDEE: DE STADSPAS

Een pas waarmee lage inkomens gebruik kunnen maken/deel kunnen nemen aan:

CONCREET IDEE: BUURTMAATJES

Hulp en zorg binnen de wijk door middel van bijvoorbeeld een app (Nextdoor).

Culturele motor #cultureel

We willen meer investeren in de moderne kunst en design van de stad. De stad is rijk aan nieuwe kunstenaars en makers. Leg de focus op de vernieuwende kracht van de stad en breek met Jeroen Bosch om ruimte te maken voor de volgende generatie top-kunstenaars en -designers! Den Bosch is een evenementenstad, maar we willen nog graag een openbaar park/vaste plek voor gratis evenementen die bottom-up kunnen ontstaan. We kunnen wijkrondleidingen voor de wijk door de wijk organiseren, om waardering voor de omgeving te stimuleren en een platform voor ontmoeting te faciliteren.

Groene gemeente #groen

Natuurgebieden uitbreiden, minder motorisch verkeer in de stad, groene daken, gescheiden afval en meer bomen in binnenstad. Over 20 jaar willen we energie-neutraal zijn!

CONCREET IDEE: FRUITBOMEN

Appelbomen in parken planten voor minderbedeelden.

Organisch leren #leren

Ontwikkelen van een kenniseconomie door informeel leren, vrijwilligerswerk en talentontwikkeling te stimuleren. Door, voor en met elkaar: We willen de beleving van diversiteit bevorderen door:

Waterstad #water

We willen meer gebruik maken van het water! Meer mogelijkheid tot benutten van het water in de stad en ontplooien van activiteiten rondom en op het water. Ook willen we meer openbare kraanwaterpunten in de stad.

Deze BurgeRmeester is voorgedragen door:

Mijn Den Bosch

Doe mee en meld ook jouw BurgeRmeester aan! We willen heel graag jouw visies, idee├źn en speerpunten voor Den Bosch aan iedereen tentoon stellen!