NachtburgeRmeester

24 uurs samenleving #nachtleven

Om alle inwoners van Den Bosch optimaal te kunnen bedienen zijn extra ruime openingsmomenten voor supermarkten, warenhuizen  en overige winkels met een 24-uurs vergunning gewenst. Daarnaast is er behoefte aan openbare gelegenheden met een 24-uurs vergunning waar de nachtbrakers van den Bosch kunnen ontspannen of heel de nacht door kunnen feesten.

Infrastructuur in de nacht #nachtleven

Na genoten te hebben van het bruisende nachtleven van Den Bosch tot diep in de nacht is er niets vervelender dan om 10.00 uur in de ochtend te moeten aanschuiven aan het ontbijtbuffet en vervolgens om 11.00 uur te moeten uitchecken. Daarom kwamen wij op het idee van een daghotel met een late ontbijt en check-out regeling. Andere ideeën die naar voren kwamen zijn:  een camping, een openbaar vrouwentoilet op straat, sensoren in lantaarnpalen om lichtvervuiling tegen te gaan en leenfietsen om ’s nachts gemakkelijk thuis te komen.

Waarden van de nacht #nachtleven

Als waarden van de nacht kwam vrijheid en het creëren van ontmoetingsplaatsen het meest naar voren. Denk aan broedplaatsen in de stad met een 24-uurs vergunning waar nachtvoelers en nachtdenkers kunnen ontspannen en bij een kampvuur kunnen filosoferen over het leven. Daarnaast kwam “party all night long” bij veel ideeën aan bod. Ook vrijheid en veiligheid in de nacht was een terugkerend thema.

Samenleven in de nacht #nachtleven

Wij vinden dat het nachtleven voor alle Bosschenaren is, ook voor de Bosschenaar van: op tijd naar bed en vroeg weer op. Het is ook de nacht van mensen die pas diep in de nacht naar huis gaan. Het zou mooi zijn als er meer dialoog zal plaatsvinden en meer begrip voor elkaar zou zijn. De nacht is van ons allemaal!

Deze BurgeRmeester is voorgedragen door:

Nachtburgemeesters073

Wil je in contact komen met dit netwerk? Stuur dan een e-mail aan Lidwien.

Lidwien van Noorden