Disco Johnny

Megadiscotheek #nachtleven

Volgens het Bossche college was er ooit behoefte aan een megadiscotheek in Den Bosch. Deze is er helaas nooit gekomen. In plaats daarvan zijn er juist diverse uitgaansgelegenheden verdwenen. Jongeren trekken nog steeds ieder weekend naar andere steden om uit te gaan omdat Den Bosch "De stad van je oma" is. Ik zeg daarom: "De Hoofdstad van Noord-Brabant verdient een megadiscotheek!"

Stedelijk Cultureel Jongerencentrum #ruimte

In 2011 besloot het Bossche college dat er geen stedelijk cultureel jongerencentrum zou komen. Er zou, na onderzoek door K2 adviesbureau, geen behoeft aan zijn. Ik en velen met mij denken dat hier wél behoefte aan is.

Lees hieronder een stuk uit nieuwswebsite Bastion Oranje:
"Dat onderzoek is kwalitatief en representatief omdat het breed, onder diverse soorten jongerengroepen ism K2 en door jongeren zelf werd gehouden."

Dit onderzoek werd gehouden onder circa 100 jongeren en is daarmee niet representatief, had vreemde vraagstellingen zoals "Wat wil jij in Den Bosch?", terwijl er ook een grote behoefte is aan een megadiscotheek. Dus dat onderzoek was niet kwalitatief en is niet breed genoeg ingezet. 

"Slechts 7% (van die 100 jongeren) vindt de mogelijkheden voor jongeren onvoldoende. De rest was van mening dat er voldoende ruimte bestaat voor jongeren en hun vrijetijdsbesteding." 

7% van de ongeveer 20.000 jongeren zijn echter 1400 jongeren die duidelijk een behoefte hebben, wanneer je daar nog iedereen bij optelt die in de dorpen in de gemeente wonen èn iedereen die koos voor megadiscotheek dan is dat dus voldoende behoefte voor een stedelijk jongerencentrum.

Deze BurgeRmeester is voorgedragen door:

Arnoud van Gerwen

Doe mee en meld ook jouw BurgeRmeester aan! We willen heel graag jouw visies, idee├źn en speerpunten voor Den Bosch aan iedereen tentoon stellen!